Firenze, a Pure Stagioni márka szülővárosa, Toszkána fővárosa és mindenekelőtt jelentős kulturális-művészeti központ.

Azt mondják, Firenze túlságosan rabja a múltjának, és ez igaz is. A város nem elégszik meg azzal, hogy elképesztően szép helyeit és páratlan múzeumait felajánlja a világnak, hanem önmaga is egy remekmű, melyet zseniális építészek, szobrászok és festők százai alakítottak, főleg a XIV. század folyamán. Firenze városközpontja 1982 óta az UNESCO Világörökség részét képezi.

Firenze városában sétálva a múlt kiemelkedő alakjainak - mint például Dante, Leonardo da Vinci és Michelangelo -  lábnyomaiban lépkedhetünk. A szó szoros értelmében, hiszen közterek, templomok és még az utcák is a csodálatos alkotásaikról tanúskodnak. 

Firenze nevezetességeinek az ismertetése több könyvnyi anyagot szolgáltat, érintőlegesen megemlítve a három leghíresebbet:

Az Uffizi képtár: amelynek a jelentése „irodák, hivatalok” a világ egyik leggazdagabb gyűjteményét rejti és a Medici család nevéhez köthető. A képtárban a leghíresebb alkotások (Botticelli: Vénusz születése; Botticelli: Tavasz; Tiziano: Urbino Vénusz; Michelangelo: Tondo Doni; Leonardo da Vinci: Angyali üdvözlete) mellett toszkán, a velencei iskola remekműveit is meg lehet csodálni.

Ponte Vecchio (Öreg Híd): Firenze összes hídját lerombolták 1944-ben, a Ponte Vecchio kivételével, melyet 1345-ben építettek. A hídon számos aranyműves műhely található, amelyek az egykori hentesboltok helyét foglalták el. 

Battistero San Giovanni: Firenze legfontosabb szakrális tere, a Dóm-tér kiterjedt római kori palotaegyüttes romjain létesült. Az arányos épülettömb különösen hosszú múltra tekint vissza, már 897-ben is említik az oklevelek, de az építkezés 1150-ben fejeződött be. A nyolcszögletű centrális épület kétszintű, előképeinek a ravennai és a római keresztelőkápolnának zseniális ötvözete. Feltűnően gazdag a templom belső díszítése, akár egy értékes kincsekkel teli ékszerdoboz.

Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*

Miért a Toscaneria?
  • Biztonságos oldal, SSL tanúsítvánnyal rendelkezik
  • Szállítás raktárról, GLS futárszolgálattal
  • Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti vásárlás esetén
  • Vásárlás regisztráció nélkül