San Gimignanóban eltöltött nap talán az egyik legnagyobb ajándék, amiben egy utazónak része lehet. Tökéletes kis világ, amely a XIV. század óta érintetlen maradt. 

A város a középkori útvonalak legfontosabbika, a Via Francigena mentén épült. A város gazdagságát a kereskedelemnek köszönhette, olyan értékes termékekkel, mint a textíliák, a sáfrány és a Vernaccia-bor. A kereskedelem virágzásának köszönhetően sorra épültek a tornyokkal ékesített házak, a legbefolyásosabb családok státuszszimbólumaiként. Történetének legragyogóbb időszakában San Gimignano hatvanöt toronnyal büszkélkedhetett, amelyből mára csak nyolc őrzi e dicső korszak emlékét. De ennek a nyolc büszke óriásnak az árnyékában még ott találjuk a városfalakat, a Piazza della Cisternát és a Collegiata múzeumában pedig a festészet és szobrászat kimagasló alkotásait.

A falunak lenyűgöző elhelyezkedése és atmoszférája van, szinte teljesen megőrizve középkori arculatát. Nem véletlen, hogy történelmi központja az UNESCO Világörökség részét képezi.

San Gimignano szőlőskertek hátterében rajzolódik ki, ahol a Vernaccia terem. A Vernaccia egyike a híres, garantált eredetű és minőségű (DOC) boroknak, amelyről a terület méltán híres.

San Gimignanóban sétálva megízlelhetjük a térség fenséges fagyalaltjait is. Az egyik ilyen hely a Gelateria Dondoli, amely már több alkalommal elnyerte a „Világ legjobb fagylaltja" címet.

Forrás: A világ legszebb helyei: Toscana c. könyv (Gabo Kiadó)

Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*

Miért a Toscaneria?
  • Biztonságos oldal, SSL tanúsítvánnyal rendelkezik
  • Szállítás raktárról, GLS futárszolgálattal
  • Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti vásárlás esetén
  • Vásárlás regisztráció nélkül