Márkamonitor interjú 2021. november

A Márkamonitor interjút készített az Emily Éclair együttműködésünkről, toszkán márkáinkkal kapcsolatban Nagy Dávid, az Emily Éclair tulajdonosa így nyilatkozott:

A desszertek és a kávé mellett forrócsokit is kínáltok. Honnan ismered a La Molina márkát?

Még a Covid előtt kerestek meg a Kaffeine-ben a Toscaneria tulajdonosai, hogy beszélgessünk az együttműködésről. Mint a helyen is látható, nagyon szeretem a szép, látványos dolgokat, ezért egyből megfogott az olasz stílus, a szép csomagolás, és prémium termékként a koncepcióba is illeszkedett. A járvány közbeszólt az indulásnál, utána pedig az üzleteink fenntartására kellett fókuszálnunk. Amikor újra felvettük a kapcsolatot, már úgy gondoltam, hogy a szortiment sokkal jobban illene az Emily Éclairhez. Ide pont különlegesebb, nem mindennapi dolgokat szerettünk volna, és ehhez illik a forrócsoki is. Ezt úgy tálaljuk, hogy kapsz egy csésze felgőzölt tejet, és mellé két kis csokiszívecskét, amit bele kell tenned és el kell keverned. Nagyon figyelünk az alapanyagokra. Kommersz termékeink nincsenek, üdítőből, gyümölcsléből is prémium márkákat, vagy hazai vagy épp lengyel manufaktúrák termékeit tartjuk. Ezért volt fontos, hogy csokoládéból is olyat kínáljunk, ami magas minőségű és különleges, ezáltal jól beazonosítható.

Vannak már erről is visszajelzések a fogyasztóktól?

Persze. Nagyon népszerű a forrócsoki, és kedvező időszakban is vagyunk, hiszen jön a tél, amikor az, aki nem kávézik, vagy teát, vagy forró csokoládét fogyaszt. Most már érkezett cukormentes változat is, így mindenkinek tudunk nyújtani valamit.

Van esetleg más terméketek is a Toscaneria kínálatából?

Igen, próbáljuk szélesíteni a palettát. Karácsonyra a kisebb csokoládékkal, krémekkel, bonbonokkal készülünk. Egy egész polcot szánunk nekik, csak még nem minden szezonális termék érkezett meg. Vannak Pure Stagioni lekvárok is, amelyek elsősorban ajándékként népszerűek. Ezek nem csak árukban, de megjelenésükben és ízükben is prémium termékek. Jelenleg teszteljük mennyire találják meg itt a közönségüket. Szeretjük a kihívásokat, de az eddigi tapasztalatok nagyon ígéretesek.

                                                                         

A Toscaneria társalapító-tulajdonosát, Péntek Máriát is megkérdeztük a képviselt márkákról és az Emily Éclairrel folytatott együttműködésről.

Hol ismertétek meg a márkát és miért pont emellett döntöttetek?

La Molina márkánkat toszkán barátainknak köszönhetjük, akik Quarrataban, a csokoládégyár közelében élnek. A híres „csokoládé-völgyben” lévő manufaktúra már látatlanban is megelőlegezte a magas minőséget, de a termékeket meglátva lett igazából szerelem. Lenyűgözött minket az erős vizuális hatás, és a mögötte lévő vállalati filozófia, ami a természetes alapanyagokon alapul, és ez döntő szempont volt a portfóliónk kialakításakor. A kóstolásuk pedig hab volt a csokoládétortán.

Pure Stagioni márkánkra az interneten találtunk rá, mint később kiderült, elképzelhető, hogy volt benne egy kis sorsszerűség, és nem csupán a véletlen műve, ugyanis pár héttel korábban a La Molina szomszédai voltak egy rangos kiállításon. Az ő esetükben is ugyanazok az elvek voltak a döntő fontosságúak, mint a La Molina esetében: magas minőség, természetesség és különleges design.

Mennyire jellemző Toszkánában a forrócsoki-fogyasztás?

Toszkánában a csokoládéfogyasztásnak is komoly kultúrája van, már a Mediciek is hódoltak ennek az édes szenvedélynek, egyenesen az udvari orvosuk tanácsára itták a forrócsokoládét. Ez a népszerűség máig töretlen, ugyan ma már nem orvosságként tartják számon, de jótékony hatásai miatt is örömmel kortyolják.

Hogyan találtatok egymásra a forgalmazó partnerrel?

Egyik budapesti utam alkalmával együtt utaztam az édesapjával, akivel beszélgetésbe kezdtünk. Az ismeretlen utastársam büszkén mesélt fiáról, sikeres vállalkozásáról (Kaffeine Espresso Bar, az első hazai specialty kávézólánc – a Szerk.), majd a beszélgetésünk végén határozottan javasolta, hívjam fel a fiát, szerinte együtt tudunk működni. Még érlelődött bennem a gondolat, amikor pár nap elteltével egy interjút olvastam az „utastársam” fiával. Ekkor döntöttem el végleg, hogy felhívom. Az első kávézás alkalmával leraktuk az együttműködés alapjait, amit a pár héttel később bekövetkezett világjárvány sem írt felül, sőt az új Emily Éclair üzletet Dávid már kifejezetten toszkán márkáinkkal tervezte.

Terveztek-e közös aktivitásokat, közös desszerteket?

Mind a La Molina csokoládék, mind a Pure Stagioni kézműves lekvárok alkalmasak „special edition” desszertek kialakítására, hiszen évszakoként megújuló ízvilággal rendelkeznek, valamint hozzáadott cukor nélküli változatokban is elérhetőek, így speciálisabb igényeket is ki tudnak szolgálni. Ezen felül egyes termékek díszdobozos csomagolásban „édes meglepetésként” is megvásárolható az Emily Éclaire-ben, akár személyes, akár üzleti ajándékként is.

Zólyomi Zsolttal való együttműködésetek kapcsán is beszélgettünk tavaly. Ezek szerint elmondható, hogy a különleges partneri kapcsolatok kialakítása a stratégiátok fontos része?

Igen, kétségen kívül az egyik legfontosabb eleme. Egyrészt színesíti a mindennapokat, másrészt megfizethetetlen tudást és kapcsolati hálót eredményez. A Toscaneria egy szerelem-vállalkozás, ezért talán a legjobb párhuzam, ha egy partneri kapcsolathoz hasonlítjuk a stratégiánkat, amely őszinteségen, bizalmon és azonos értékrenden alapul, ennek mentén gyűjtjük magunk köré a legkiválóbb üzleti partnereinket.”

A teljes cikk az alábbi linken érhető el:

https://markamonitor.hu/2021/11/17/ma-mar-kell-egy-huzotermek-a-jo-kave-melle/

 

A korábbi Zólyomi Zsolt interjú az alábbi linken található:

https://markamonitor.hu/2020/09/07/imadom-egesz-firenzet/