Toszkána ízei – Együttműködésünk a Kossuth Kiadóval

Az ízek, illatok és színek varázslatos világába vezet a Kossuth Kiadóval kötött egyedi együttműködésünk. A Kossuth Kiadó rendkívül magas szakmai színvonalát fémjelzi a legismertebb és legelismertebb hazai kiadói cím, valamint a vállalatra jellemző folyamatos fejlődés is, amelynek köszönhetően a hazai és külföldi szerzők műveinek páratlan gazdag választékát kínálja. Együttműködésünk pedig ez utóbbira terjed ki és a legújabb külföldi kiadványukkal megfűszereztük webshopunk kínálatát. A szicíliai születésű szerző Cettina Vicenzino „Toszkána ízei” című könyvére esett a választásunk, amelyben az általunk annyira imádott toszkán régió kulináris kincsei kerülnek teríték

Ízelítő a „Toszkána ízei” című könyvből

Toszkánában nemcsak a táj és a reneszánsz emlékek szépsége, de a toszkán konyha is egyedi módon ejti rabul az ember szívét. A szicíliai születésű szerző, Cettina Vicenzino könyvében e régió féltve őrzött, ínycsiklandó receptjeit és különlegességeit kutatva indul kulináris felfedezőútra.

Legyen szó egy jó aperitivóról, egy olyan egyszerű ételről, mint a ribollita, egy kifinomult húsos fogásról, mint a bistecca alla fiorentina, vagy a közkedvelt torta della nonna, ehhez a 70 hagyományos és új recepthez a szerző felkereste a helyi juhtenyésztő-sajtkészítőt, a fagylaltkészítőt, a vidéki gazdaságokat, vagy éppen Maremma Michelin-csillagos séfnőjét, hogy első kézből ismerje meg e különleges vidék kulináriáját.

Képek © Cettina Vicenzino, Kossuth Kiadó

2022. november

 

Toszkána ízei 1.
Toszkána ízei 1.

Toszkána ízei 2.
Toszkána ízei 2.

Toszkána ízei 3.
Toszkána ízei 3.

Toszkána ízei 4.
Toszkána ízei 4.

Toszkána ízei 5.
Toszkána ízei 5.