Toszkána ízei – Együttműködésünk a Kossuth Kiadóval
Az ízek, illatok és színek varázslatos világába vezet a Kossuth Kiadóval kötött egyedi együttműködésünk. A Kossuth Kiadó rendkívül magas szakmai színvonalát fémjelzi a legismertebb és legelismertebb hazai kiadói cím, valamint a vállalatra jellemző folyamatos fejlődés is, amelynek köszönhetően a hazai és külföldi szerzők műveinek páratlan gazdag választékát kínálja. Együttműködésünk pedig ez utóbbira terjed ki és a legújabb külföldi kiadványukkal megfűszereztük webshopunk kínálatát. A szicíliai születésű szerző Cettina Vicenzino „Toszkána ízei” című könyvére esett a választásunk, amelyben az általunk annyira imádott toszkán régió kulináris kincsei kerülnek teríték
Ízelítő a „Toszkána ízei” című könyvből
Toszkánában nemcsak a táj és a reneszánsz emlékek szépsége, de a toszkán konyha is egyedi módon ejti rabul az ember szívét. A szicíliai születésű szerző, Cettina Vicenzino könyvében e régió féltve őrzött, ínycsiklandó receptjeit és különlegességeit kutatva indul kulináris felfedezőútra.
Legyen szó egy jó aperitivóról, egy olyan egyszerű ételről, mint a ribollita, egy kifinomult húsos fogásról, mint a bistecca alla fiorentina, vagy a közkedvelt torta della nonna, ehhez a 70 hagyományos és új recepthez a szerző felkereste a helyi juhtenyésztő-sajtkészítőt, a fagylaltkészítőt, a vidéki gazdaságokat, vagy éppen Maremma Michelin-csillagos séfnőjét, hogy első kézből ismerje meg e különleges vidék kulináriáját.
Képek © Cettina Vicenzino, Kossuth Kiadó
2022. november