1999 Innen indul a mi történetünk. A mi történetünk egymással és a mi történetünk Toszkánával is. Láttátok a Latin vér (Il ciclone) című olasz filmet, amiben gyönyörű flamenco táncosok felforgatják egy csendes toszkán falu nyugodt életét? Mi igen, egy napon, egy azon moziteremben, de nem egymás mellett. Amikor a Bem mozi termében leültünk nem is sejtettük, hogy Leonardo Pieraccioni megrendezi a mi életünket is. Hónapokkal később, amikor Gergő belépett az albérleti szobámba – amely történetesen a családja tulajdonában volt –  meglátta az ágyam felett kitűzött Latin vér jelenetet, az volt az a pillanat, ami széles mosolyt csalt mindkettőnk arcára és megdobogtatta a szívünket. Néhány héttel később már együtt utaztunk a kicsi Fiat fedélzetén, de akkor még nem Toszkánába.

  

2005 Egy öt éve dédelgetett álmunk vált valóra, amikor egy gyönyörű júniusi hajnalon San Gimignano felé vettük az irányt.  Izzott a levegő - azért is, mert a kocsiban nem volt légkondi -, de különösen azért, mert ez volt az első utunk a napsütötte Toszkánába. Mire megérkeztünk már a Nap nyugovóra tért, felvillantak a dombokon megbúvó agriturismok fényei és elénk tárult Mario ciprusokkal tarkított birtoka, ami egy hétre - és egy extra napra - a mi birtokunkká is vált. Az első toszkán utunk során felfedeztük a Latin vér forgatási helyszíneit: Poppi, Stia, Laterina, Firenze. Egyik jelenetből a másikba csöppenve újraéltük szerelmünk első pillanatait is.  Szó szerint beültünk a kedvenc filmünk bárjába. Soha nem volt olyan finom még a kávénk, mint azon az édes nyári napon Stia főterén.

Innentől kezdve nem múlhatott el év, hogy ne térjünk vissza, visszavonhatatlanul beleszerettünk Toszkánába.

  

2010 Újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Összeházasodtunk. Hol máshol mondhattuk volna ki a boldogító igent, mint a festői szépségű Pienzában? Életünk legszebb napján toszkán barátaink társaságában ünnepelhettünk, az olaszt törve, de töretlen lelkesedéssel imádva egymást és a helyet, ami egy életre összekapcsolt minket.

Az évek teltek, de Toszkána varázsa nem múlt el, 14 éve más-más arcát mutatja meg nekünk. Mindig találunk benne valami újat, amire rácsodálkozhatunk és mindig kihagyunk valami szépet, ami okot ad a visszatérésre.

  

2019 Kitárja online kapuit a Toscaneria. A Szeretettel Toszkánából szlogen nem a véletlen műve, az élet írta, a mi életünk. Elhoztuk Nektek a toszkán kézműves termékek legkiválóbbjait. Fogadjátok őket szeretettel!   Busatti, Idea Toscana, La Molina, Pure Stagioni - Benvenuti in Ungheria!   

Miért a Toscaneria?
  • Biztonságos oldal, SSL tanúsítvánnyal rendelkezik
  • Szállítás raktárról, GLS futárszolgálattal
  • Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti vásárlás esetén
  • Vásárlás regisztráció nélkül