Busatti – Textíliák

A Busatti márkanév egyet jelent a minőséggel és az időtálló szépséggel. Egy családi vállalat, amely szó szerint beszőtte magát a toszkán történelembe. Bár gyökerei a régmúltba vezetnek vissza, mégis a XXI. század legmodernebb otthonának is igazi ékességei lehetnek. A Busatti vállalat 1842 óta fennálló hitvallása az, hogy Toszkána szépségét és hagyományait átadja a nagyvilágnak. Ma a családi vállalatot a nyolcadik generáció vezeti és öt kontinensen vannak üzletei saját tulajdonban vagy franchise-ban, általunk először érkeztek Magyarországra.

„Olyanok vagyunk, mint egy ciprus, amelynek gyökerei a mélybe hatolnak, de ágai az ég felé mutatnak.” (Busatti) 

A közel 200 éves múltra visszatekintő Busatti tradicionális toszkán pamutszövetet és vásznat készít Anghiari-ban, Toszkánában. A munka minden fázisát a szálfestéstől az utolsó öltésig egy évszázadok óta fennálló hagyomány alapján készítik. A Busatti textíliák természetes szálakból készülnek, a nyers természetes szálakat olívaolajjal előkezelik és Busatti színekkel szálanként átfestik. A természetes szálak magas minősége döntő szerepet kap a termékek készítése során. Pontosan ennek a gondos készítési folyamatnak tudható be az, hogy a Busatti termékek néhány mosás után mutatják meg igazi szépségüket és rendkívül tartósak. A hímzések során is ugyanezt a magas minőségű eljárást alkalmazzák, ugyanolyan szenvedéllyel és odafigyeléssel készül minden egyes gyönyörű kézműves mintázat. Hihetetlen gazdagságú színvilággal és termékkínálattal rendelkeznek.

Rövid részlet Frances Mayes: Vigyük haza Toszkánát! című könyvéből: A Busatti cég Anghiariban a mai napig tradicionális toszkánai pamutszövetet és vásznat készít. A világossárga festéket ginestréből, rekettyevirágból nyerik tavasszal, télen pedig vöröshagymából. A mai napig ugyanazt a narancssárga, barna és vörös kendőt készítik, amit a parasztok (contadini) régen magukra kötöttek, hogy kivigyék benne az ételt a földekre. Néhány szövetük Szűz Mária festményeken látható ruhájának vagy címerpajzsok mintájára készült. Vagliban generációk óta Busatti darázsmintás törölközök függnek a fürdőszobában, és szintén Busatti klasszikus fehér, szőtt takarók fedik az ágyakat. A Busatti üzemben a mai napig gyártják azokat a durva szövésű, szürke gyapjú alsóingeket, amelyeket minden bizonnyal a Vagliban élő földművesek viseltek egykoron. A Busatti család azóta foglalkozik vászonnal, csíkos pamutszövettel és vastag takarókkal, amióta Napóleon először elvonult itt. Szöveteik hozzátartoznak a toszkán tájhoz.”

 

Webshopunkban elérhető termékek mellett a Busatti katalógus kínálatából további lakástextília  – méteráru és kész termék is – előrendelhető, tradicionális és modern mintázattal, rendkívüli színpalettával.

Letölthető Busatti katalógus

Busatti image film

Busatti enteriőr parfümök – Toszkána illata üvegbe zárva

Busatti márkánk enteriőr parfümjeit is bevezettük Magyarországon és a legkiválóbb szakmai kezekre (orra) bíztuk, így kizárólag a Le Parfum – Zólyomi Zsolt luxusparfümériáiban érhető el, 6 különleges illatban. További információ az Üzleti ajánlataink/Enteriőr parfümök menüpont alatt. 

 Sajtómegjelenések: 

„Imádom egész Firenzét, és ott ismerkedtem meg a Busatti márkával is már évekkel ezelőtt, amit becsülök és tisztelek. A története majdnem olyan régre nyúlik vissza, mint a magyar Zwack Unicumé. Hűséges vásárlóvá avanzsáltam, és minden évben vettem valamit a háztartásba: bútortextíliát, konyhai textíliát, vagy akár csak egy szép vég vásznat, amiről még nem is tudtam akkor, hogy mire fogom használni.” (Zólyomi Zsolt, Márkamonitor interjú 2020/09. – Márkamonitor cikk

„A legújabb kedvencem egy itáliai cég, az 1842 óta textileket gyártó Busatti, amely most egy toszkán vörösszőlőmust-kivonattal jött ki, de van barackfavirágzás, tengerpart vagy a toszkán tájra jellemző cédrus- és fenyőillatú enteriőrillatuk is.”  (Zólyomi Zsolt, Index interjú 2021/04. – Index cikk)

 

Kiemelt Busatti referenciák Olaszországban: Enoteca Pinchiorri 3 Michelin Star RestaurantIl Borro Tuscan Hamlet HotelIl Falconiere Relasis & 1 Michelin Star Restaurant    

Kiemelt Partnereink Magyarországon: Este’r PartnersLa MeridianaLe Parfum-Zólyomi Zsolt parfümériáiOtti Manufactura,  Zwack Unicum Nyrt.

Galéria

Anghiari
Anghiari

Busatti 2
Busatti 2

Busatti 3
Busatti 3

Busatti 4
Busatti 4

Busatti 5
Busatti 5

Busatti 6
Busatti 6

Busatti 7
Busatti 7

Busatti 8
Busatti 8

Busatti 9
Busatti 9

Busatti 10
Busatti 10

Busatti 11
Busatti 11

Busatti 12
Busatti 12

Busatti 14
Busatti 14

Busatti 15
Busatti 15

Busatti 16
Busatti 16

Busatti 17
Busatti 17

Busatti 18
Busatti 18

Busatti 19
Busatti 19

Busatti 20
Busatti 20

Busatti 21
Busatti 21

Busatti 22
Busatti 22

Busatti 23
Busatti 23

Busatti 25
Busatti 25

Busatti 24
Busatti 24

Busatti 26
Busatti 26

Busatti 27
Busatti 27

Busatti 28
Busatti 28

Made in Tuscany
Made in Tuscany

Termékeink