Busatti, az időtálló szépség

 

A Busatti 1842 óta készíti természetes szálú szöveteit Anghiariban, Toszkána és Umbria határán, félúton Róma és Firenze között. Ez a régió az itáliai reneszánsz földrajzi központja, melyet áthat a művészet, a szépérzék és a legmagasabb színvonalú kézművesség iránti elkötelezettség.  A Busatti család tiszteletben tartja a közel kétszázéves gyártási hagyományt, de innovatív vállalatként folyamatosan megújul és bővíti a fenntartható anyagok, lenyűgöző mintázatok és ezáltal az új termékek választékát.

A Busatti műhelyében a kézművesek („artigiani”) a több évszázados tapasztalatot és tudást igazi szenvedéllyel gyakorolják. Az 1870-es évekből származó jacquard szövőszékek lassan futnak, de gyönyörű és tartós anyagokat hoznak létre. Az 1900-as évek elején gyártott szövőgépek pedig lyukkártyákkal és fésűkkel működnek, amelyek a szálakat szinte „simogatják”, ezáltal garantálva a kiváló minőségű termékeket. A Busatti textíliák természetes szálakból készülnek, a nyers természetes szálakat olívaolajjal előkezelik és természetes festékekkel szálanként átfestik. A természetes szálak magas minősége döntő szerepet kap a termékek készítése során. Pontosan ennek a gondos készítési folyamatnak tudható be az, hogy a Busatti termékek néhány mosás után mutatják meg igazi szépségüket és rendkívül tartósak. A hímzések során is ugyanezt a magas minőségű eljárást alkalmazzák, ugyanolyan szenvedéllyel és odafigyeléssel készül minden egyes egyedi kézműves mintázat.

Mindezeknek köszönhető, hogy a Busatti márkanév egyet jelent a minőséggel és az időtálló szépséggel.

A Busatti anyagok teljes mértékben a terekre szabhatóak és lefedik a lakástextília teljes palettáját, beleértve a bútorok kárpitozását is. A természetes anyagok összetétele jellemzően 100% pamut, 100% len vagy 60% len és 40% pamut és szélességük akár a 320 centimétert is elérheti, így nagy tereket is könnyedén felruházhatnak. Felbecsülhetetlen értékük, hogy minden korábban gyártott mintázat és szín újra előállítható, így a belső terek megújítása és bővítése évtizedekkel később is könnyedén kivitelezhető.  A Busatti olyan világhírű stílusikonok felkérésére is készített már textíliákat, mint az Armani és a Prada, így magas minőségű textíliáikat a divatiparban is alkalmazni lehet.

Webshopunkban elérhető termékek mellett a Busatti katalógus kínálatából további lakástextília – méteráru és kész termékek – is választható, tradicionális és modern mintázattal, rendkívüli színpalettával. 

Egyedi kollekciók szövésére is van lehetőség, a Zwack Unicum Múzeum részére gyártott Busatti Zwack Unicum kollekciónkról szóló cikkek: Budapest Business Journal és Octogon Magazin.

 

Busatti márkánk enteriőr parfümjeit is bevezettük Magyarországon és a legkiválóbb szakmai kezekre (orra) bíztuk, így kizárólag a Le Parfum – Zólyomi Zsolt luxusparfümériáiban érhető el. További információ az Üzleti ajánlataink / Enteriőr parfümök menüpont alatt.

A Busatti márkával való kapcsolatunk közel 16 éve indult, amikor Toszkánában megvásároltuk az első textíliákat és amelyek első érintésre rabul ejtették a szívünket. Megtisztelő számunkra, hogy Magyarországon mi képviselhetjük ezt a rendkívüli márkát.

 

Letölthető Busatti katalógus

Galéria

Interior Design 1
Interior Design 1

Interior Design 2
Interior Design 2

Interior Design 3
Interior Design 3

Interior Design 4
Interior Design 4

Interior Design 5
Interior Design 5

Interior Design 6
Interior Design 6

Interior Design 7
Interior Design 7

Interior Design 8
Interior Design 8

Interior Design 9
Interior Design 9

Interior Design 10
Interior Design 10

Interior Design 11
Interior Design 11

Interior Design 12
Interior Design 12

Interior Design 13
Interior Design 13

Interior Design 14
Interior Design 14

Interior Design 15
Interior Design 15

Interior Design 16
Interior Design 16

Interior Design 17
Interior Design 17

Interior Design 18
Interior Design 18

Interior Design 19
Interior Design 19

Interior Design 20
Interior Design 20

Interior Design 21
Interior Design 21

Termékeink