Anghiari

Busatti vállalat székhelye, 1755-ben a Busatti család Laterinából érkezett ide. Anghiari egy 13. századi hatalmas kőfallal körbeölelt középkori ékszerdoboz, amely máig megőrizte középkori hangulatát, keskeny utcáit áthatja a történelem és a dicsőség légköre.

Anghiari gyönyörű települése Toszkána és Umbria közötti határ közelében, a toszkán Valtiberina-völgyben fekszik. Stratégiai pozíciójának köszönhetően Anghiari fontos szerepet töltött be a középkorban. A település alatti völgyben zajlott 1440-ben a híres Anghiari csata, amikor a firenzei csapatok győzedelmeskedtek a milánói seregek felett. Ez a legendás győzelem ihlette Leonardo da Vinci „Anghiari csata” című freskóját a firenzei Palazzo Vecchio Ötszázak tanácstermében (Salone dei Cinquecento), amely valószínűleg Leonardo új, innovatív festői technikájának köszönhetően rövid időn belül megsemmisült. A 16. század közepén Giorgio Vasari teljesen átalakította a Palazzo Vecchio Ötszázak termét. Többek között hat új freskót festett a keleti és a nyugati falra. A feltételezések szerint az egyikük mögött rejtőzik Leonardo da Vinci elveszett freskója. 


Anghiari kétségtelenül Olaszország legszebb településeinek egyike, amely magas minőségű ökoturizmusának köszönhetően elnyerte az olasz Touring Club „Bandiera Arancione” címét is.