Fattoria L’Olmetto, Pisa

Fattoria L’Olmetto San Giuliano Terme városának – amely a gyógyfürdőiről híres – igazi gyöngyszeme a Fattoria L’Olmetto 2018-ban ismertük meg ezt az elbűvölő nívós szállodát, amikor decemberben a pisai maratonra (Maratona di Pisa) érkeztünk a városba. Toszkána egyik legszebb szállodája mindössze 3 km távolságra található Pisa központjától, így a nyüzsgő várost és a vidék nyugalmát is megízlelhetjük egyszerre.

A szállodához egy remek étterem is tartozik, ahol a helyi specialitásokat és az ízletes toszkán fogásokat friss alapanyagokból mesterien készítik el. Esténként a szállodához tartozó hatalmas kertben szobrok és színes kültéri lámpák fényjátéka fogad. A L’Olmetto-nak köszönhetjük az Idea Toscana kozmetikum márkánkat is, mert itt találkoztunk először vele. A recepción kihelyezett Idea Toscana illatosítók és olívaszappanok finom illata bejárta az egész teret és ez várt a fürdőszobánkban is. Ráéreztek, hogy a hely illatát a szép emlékekkel együtt haza akarjuk vinni.

 

Pisa – amit látni kell!

A legtöbb ember ismeri Pisa híres ferde tornyát, de kevesen tudják azt, hogy egy gyönyörű középkori épületegyüttes részét képezi. A ferde torony eredetileg a székesegyházat, a keresztelőkápolnát és a Camposantót magában foglaló Campo dei Miracolinak (Csodák mezejének) szerény darabja volt. A székesegyház 1173-ban emelt harangtornya szinte a megépítése után dőlni kezdett a homokos altalaj miatt. A székesegyházat száz évvel korábban kezdték el építeni, míg a kör alakú keresztelőkápolnát 1152-ben emelték. A város nevezetességei közé tartozik még a középkori épületekkel övezett Piazza dei Cavalieri és a főként toszkán festményeket és szobrokat bemutató Museo Nazionale di Matteo. A város többi része a második világháborús bombázások eredményeképpen többnyire modern építésű. (Forrás: National Geographic Traveler)