Páratlan vidéki szálláshelyek és egy csepp Toszkána 1. rész

5 végtelenül hangulatos vidéki szálláshely, ahol csodálatos természeti környezetben, stílusosan berendezett szobákban és teljes kényelemben töltődhettek fel. Az itt bemutatott szép szálláshelyeken a Toscaneria.hu termékeivel is találkozhattok, így a tengernyi vendégszeretet mellett egy csepp Toszkána is vár rátok.

Chalet for you, Répáshuta

Répáshután, a Bükki Nemzeti Park szívében álmodták meg tulajdonosai, Szilvi és Tibi ezt a különleges szálláshelyet. A Chalet for you faházai fenyveserdő és bükkerdő ölelésében bújnak meg és az egybefüggő üvegfelületeiknek köszönhetően páratlan panorámát nyújtanak. Nem is csoda, hogy a helyi rókák is gyakori vendégeik, hiszen a környék legszebb kilátása innen nyílik. A gerendaházak belső tereiben jól kiegészíti egymást a modernebb skandináv és a melegséget árasztó rusztikus stílus, amelynek hatására az első pillanattól kezdve otthon érezzük magunkat. A birtok legmagasabb pontján épített finn szaunaház és a faházakhoz tartozó privát jakuzzi egyaránt a felejthetetlen élmény részei. A Chalet for you legnagyobb szépsége azonban abban rejlik, hogy szinte teljesen beleolvad a tájba. Egy igazi földi paradicsom, ahol garantáltan visszanyerjük az életkedvünket.

További képek és információ: https://chaletforyou.com/

Chalet for you 1
Chalet for you 1

Chalet for you 2
Chalet for you 2

Chalet for you 3
Chalet for you 3

Chalet for you 4
Chalet for you 4

Chalet for you 5
Chalet for you 5

 

Graefl-kastély, Kétútköz Poroszló

Az ország egyetlen vidéki szecessziós kastélya új tulajdonosainak, Györgyinek és Péternek köszönhetően újra régi pompájában tündökölhet. Igazi értékmentés ez a szó legnemesebb értelmében. Nemcsak a kastély falai, hanem az azt körbevevő fenséges táj is kivirágzott, gazdag vad-és madárvilágnak teremtve új otthont. A birtokon lévő biogazdaság jóvoltából a természet a konyhába is beköltözött, amelynek frissességét még a Michelin Guide is elismerte egy fenntartható gasztronómiáért járó Zöld-Michelin csillaggal. A kastélyszálló emeleti szobái még restaurálás alatt állnak, de a birtokhoz tartozó egykori cselédházak már elegáns, vintage stílusú vendégházakká alakultak át, az egykori funkcióra csak a nevük emlékeztet, itt már egy király is boldogan hajtaná álomra a fejét. A Graefl Major maga a béke szigete, ahol a teljes csendet csak a birtok állatainak boldog hangjai törik meg.   

További képek és információ: https://graefl.hu/

Graefl Kastély 4
Graefl Kastély 4

Graefl Kastély 5
Graefl Kastély 5

Graefl Kastély 1
Graefl Kastély 1

Graefl Kastély 2
Graefl Kastély 2

Graefl Kastély 3
Graefl Kastély 3

 

Kiss-Henézi Guest House, Mád

Mád, Tokaj-Hegyalja ékszerdoboza egy újabb kinccsel gazdagodott, amikor Dóri és Gábor a központban található romos 220 éves ház megmentésébe kezdett. Új tulajdonosai a házat műemléki épülethez méltóan újították fel, megtartva régi értékeit és egy elegáns vendégházzá alakították át. Ez a patinás épület belül a legmagasabb színvonalú berendezésekkel és kényelmi funkciókkal lett felszerelve, így a varázslatos borvidéken töltött napok igazi luxusban telhetnek. A szálláshely kiváló borászatok szomszédságában helyezkedik el, amelyek az év minden szakában gazdag gasztronómiai és kulturális élményt kínálnak. A Kiss-Henézi Guest House egy rendkívüli szálláshely, amely családias hangulattal, elegáns belső terekkel, mennyei reggelikkel és világszínvonalú tételekből összeállított borkóstolókkal várja vendégeit. Ez a történelmi épület igazi színfoltja lett Mádnak.

További képek és információ: https://www.mad.kissheneziguesthouse.com/

Kiss Henezi Mad 1
Kiss Henezi Mad 1

Kiss Henezi Mad 2
Kiss Henezi Mad 2

Kiss Henezi Mad 3
Kiss Henezi Mad 3

Kiss Henezi Mad 4
Kiss Henezi Mad 4

Kiss Henezi Mad 5
Kiss Henezi Mad 5

 

Kékpados Vendégház, Balatonfüred

A Kékpados Vendégház kőfalai stabilan állnak már évszázadok óta, egykor egy módos parasztház istállójaként látta meg a napvilágot. Az épület a hosszú évek alatt számos mérföldkövet megélt, a legutóbbi a 2000-es évek elején következett be, amikor új tulajdonosai, Ida és János beleszeretett a Balatonfüred óvárosban lévő 200 éves kőházba. Az új vendégház erre a szerelemre és családi fészekre épült.  A szép ház és a festői vidék nyújtotta élményeket Idáék ezentúl másokkal is szeretnék megosztani, így a legutóbbi felújítás már a vendégek kényelmét helyezte előtérbe. Az újonnan strukturált épületben a tágas közösségi tereken felül, 4 stílusosan berendezett hálószoba és 2 gyönyörűen felújított fürdőszoba kapott helyett. A szálláshelyhez tartozó meseszép kertet elhagyva pedig Balatonfüred látnivalói és a Balaton-felvidék falvainak kulturális és természeti kincsei kínálnak felejthetetlen élményeket.

További képek és információ:  https://videkielet.hu/kekpados-balatonfured-vendeghaz/

Kékpados Vendégház 1
Kékpados Vendégház 1

Kékpados Vendégház 2
Kékpados Vendégház 2

Kékpados Vendégház 3
Kékpados Vendégház 3

Kékpados Vendégház 4
Kékpados Vendégház 4

Kékpados Vendégház 5
Kékpados Vendégház 5

 

Kosbor Panzió, Magyarszombatfa

„Őrség. Meghittség. Egészség. Kosbor” szlogen tökéletesen lefedi a hely nyújtotta adottságokat és a célt is, amiért a tulajdonosa, Ágnes életre hívta ezt a varázslatos panziót Magyarszombatfán. A hagyományos őrségi stílusban megépített panzió szobáit antik bútorokkal rendezték be, amely éppolyan nyugalmat áraszt, mint az Őrség maga. Az éttermük kínálata helyi finomságokon alapul, ami olyan színes és bőséges, mint a szálláshelyet körbeölelő természeti kincsek. A modern világ zajai ide nem szűrődnek be, a teljes csendet csak édes neszek törik meg: a három hektáros erdőszéli birtokon átsuhanó madarak szárnycsapásai, a mókusok ropogtatásai és a szél ringatta faágak sejtelmes hangjai. A birtokon túli élet is hívogató: ritka virágok, színes gombák, erőt próbáló hegyek, régmúltat idéző várak, fülnek kedves szarvasbőgések és megannyi szépség vár felfedezésre.

További képek és információ: https://kosborpanzio.hu/

Kosbor Panzió 1
Kosbor Panzió 1

Kosbor Panzió 2
Kosbor Panzió 2

Kosbor Panzió 3
Kosbor Panzió 3

Kosbor Panzió 4
Kosbor Panzió 4

Kosbor Panzió 5
Kosbor Panzió 5

 

Nyitókép: Graefl-kastély

2024. április 6.