Zölden ragyog a Michelin-csillag Kétútköz egén

A világ legrangosabb gasztronómiai díját Zöld Michelin-csillagot nyert a Graefl-kastély Partnerünk az idei MICHELIN Guide díjátadó gálán. Az év legjobban várt gasztronómiai eseménye több szempontból is rendhagyó volt. A világ vezető étteremkalauza idén első alkalommal értékelte a teljes magyar vendéglátóhely-kínálatot, kilépve a főváros bűvköréből és idén először ítéltek oda MICHELIN Green Star díjat hazai éttermeknek.

A MICHELIN Guide 2020-ban hozta létre a fenntarthatóság érdekében tett erőfeszítéseket elismerő Zöld csillagot, amelyet a poroszlói Graefl Major Kétútköz is kiérdemelt.

A Graefl-kastélyt tíz hektárnyi biogazdaság öleli körbe, ahol helyben nevelik és termelik a felszolgált ételek alapanyagait: a gyümölcsök, zöldségek és zöldfűszerek színes választékától kezdve egészen a vadhúsokig és sajtkülönlegességekig, sőt még a házi kenyér is helyi gabonából készül. Nemcsak mesterfogásokat szolgálnak fel, hanem ötcsillagos szolgáltatásokat kínáló luxusapartmanokban a vendégek akár több napon át is élvezhetik a birtok szépségeit és a tulajdonosok (Györgyi és Péter) határtalan vendégszeretetét. Gyermekek (és felnőttek) legnagyobb örömére még a birtokon élő állatokat is meg lehet ismerni, név szerint is, mert itt még az állatokat is tisztelet és szeretet övezi.

Hatalmas öröm számunkra, hogy „zöld” toszkán márkáink is helyett kaptak ezen a gyönyörű birtokon, ahol Busatti textíliákkal, enteriőr parfümökkel és Idea Toscana natúrkozmetikumokkal is kényeztetik a Kétútközbe érkezőket.

Magyarország egyetlen vidéki szecessziós kastélyának korhű belső renoválása jelenleg is tart, de az alsó szint már eredeti pompájában várja látogatóit.

Korábbi cikkünk: Kiemelt Partnerünk: Graefl-kastély

További képek és információ: Graefl-kastély

2022. november

 

Graefl_ősz 1
Graefl_ősz 1

Graefl_ősz 2
Graefl_ősz 2

Graefl_ősz 3
Graefl_ősz 3

Graefl_ősz 4
Graefl_ősz 4

Graefl_ősz 5
Graefl_ősz 5

Graefl_ősz 6
Graefl_ősz 6

Graefl_ősz 7
Graefl_ősz 7

Graefl_ősz 8
Graefl_ősz 8

Graefl_ősz 9
Graefl_ősz 9