Busatti

 Busatti textília

A Busatti vállalat 1842 óta fennálló hitvallása az, hogy Toszkána szépségét és hagyományait átadja a nagyvilágnak. Ma a családi vállalatot a nyolcadik generáció vezeti és öt kontinensen vannak üzletei saját tulajdonban vagy franchise-ban, általunk először érkeztek Magyarországra. A Busatti márkanév egyet jelent a minőséggel és az időtálló szépséggel. Egy családi vállalat, amely szó szerint beszőtte magát a toszkán történelembe. Bár gyökerei a régmúltba vezetnek vissza, mégis a XXI. század legmodernebb otthonának is igazi ékességei lehetnek. 

"Siamo come un cipresso, che affonda le radici nella storia e sprofonda la punta nell’azzurro del cielo terso." „Olyanok vagyunk, mint egy ciprus, amelynek gyökerei a mélybe hatolnak, de ágai az ég felé mutatnak.”  (Busatti)

   

A közel 200 éves múltra visszatekintő Busatti tradícionális toszkánai pamutszövetet és vásznat készít Anghiari-ban, Toszkánában. A munka minden fázisát a szálfestéstől az utolsó öltésig egy évszázadok óta fennálló hagyomány alapján készítik. A Busatti textíliák természetes szálakból készülnek, a nyers természetes szálakat olívaolajjal előkezelik és Busatti színekkel szálanként átfestik. A természetes szálak magas minősége döntő szerepet kap a termékek készítése során. Pontosan ennek a gondos készítési folyamatnak tudható be az, hogy a Busatti termékek néhány mosás után mutatják meg igazi szépségüket és rendkívül tartósak. A hímzések során is ugyanezt a magas minőségű eljárást alkalmazzák, ugyanolyan szenvedéllyel és odafigyeléssel készül minden egyes gyönyörű kézműves mintázat. Hihetetlen gazdagságú színvilággal és termékkínálattal rendelkeznek. 

Busatti bemutatkozó: Busatti image film

A webshopunkban elérhető termékek mellett a Busatti katalógus kínálatából további lakástextília (méteráru és kész termék) is előrendelhető, tradícionális és modern mintázattal, rendkívüli színpalettával. 

Letölthető katalógusBusatti katalógus (nagyméretű fájl)

Kiemelt Busatti referencia Olaszországban: Il Borro Tuscan Hamlet Hotel Il Falconiere Relasis & 1 Michelin Star Restaurant

Kiemelt Partnereink Magyarországon:  La Meridiana | Arte Brotto Magyarország - Pannonfa Kft. | Este'r Partners | Le Parfum - Zólyomi Zsolt parfümériái  

 Busatti enteriőr parfümök - Toszkána illatai üvegbe zárva

Busatti márkánk enteriőr parfümjei kizárólag a Le Parfum - Zólyomi Zsolt parfümériáiban (MOM Park Shopping Center és *****The Ritz-Carlton Hotel Budapest) és webshopjában érhetőek el, 6 különleges illatban.  

Márkamonitor interjú 2020/09

"Imádom egész Firenzét, és ott ismerkedtem meg a Busatti márkával is már évekkel ezelőtt, amit becsülök és tisztelek. A története majdnem olyan régre nyúlik vissza, mint a magyar Zwack Unicumé. Hűséges vásárlóvá avanzsáltam, és minden évben vettem valamit a háztartásba: bútortextíliát, konyhai textíliát, vagy akár csak egy szép vég vásznat, amiről még nem is tudtam akkor, hogy mire fogom használni."  (Zólyomi Zsolt)

Index interjú 2021/04

"A legújabb kedvencem egy itáliai cég, az 1842 óta textileket gyártó Busatti, amely most egy toszkán vörösszőlőmust-kivonattal jött ki, de van barackfavirágzás, tengerpart vagy a toszkán tájra jellemző cédrus- és fenyőillatú enteriőrillatuk is."  (Zólyomi Zsolt)

  

  

  

   

  

Rövid részlet Frances Mayes: Vigyük haza Toszkánát! című könyvéből:

„A Busatti cég Anghiariban a mai napig tradicionális toszkánai pamutszövetet és vásznat készít. A világossárga festéket ginestréből, rekettyevirágból nyerik tavasszal, télen pedig vöröshagymából. A mai napig ugyanazt a narancssárga, barna és vörös kendőt készítik, amit a parasztok (contadini) régen magukra kötöttek, hogy kivigyék benne az ételt a földekre. Néhány szövetük Szűz Mária festményeken látható ruhájának vagy címerpajzsok mintájára készült. Vagliban generációk óta Busatti darázsmintás törölközök függnek a fürdőszobában, és szintén Busatti klasszikus fehér, szőtt takarók fedik az ágyakat. A Busatti üzemben a mai napig gyártják azokat a durva szövésű, szürke gyapjú alsóingeket, amelyeket minden bizonnyal a Vagliban élő földművesek viseltek egykoron. A Busatti család azóta foglalkozik vászonnal, csíkos pamutszövettel és vastag takarókkal, amióta Napóleon először elvonult itt. Szöveteik hozzátartoznak a toszkán tájhoz.”  

 


Rendezés:
Listázás:

Antico Casentino textília

Antico Casentino textília Összetétel: 100% len (háromszövésű) Szélesség: 180 cm Elérhető sz..

Apuane textília

Apuane textília Összetétel:  60% len 40% pamut Szélesség:  290 cm Mintázat ismétlése: H: - ..

Arancino textília

Arancino textília Összetétel: 100% pamut Szélesség:  310 cm Elérhető színek..

Ararat textília

Ararat textília Összetétel:  60% len 40% pamut Szélesség:  290 cm Mintázat ismétlése: H: 30..

Asso di Coppe textília

Asso di Coppe textília Összetétel: 100% len Szélesség: 280 cm    Mintázat ismétlése: H: 19...

Asso di Picche textília

Asso di Picche textília Összetétel:  60% len 40% pamut  Szélesség:  295 cm    Mintázat ismé..

Atlante textília

Atlante textília Összetétel:  60% len 40% pamut Szélesség:  310 cm Mintázat ismétlése: H: 1..

Barcellona textília

Barcellona textília Összetétel: 100% pamut Szélesség: 310 cm    Mintázat ismétlése: H: 3.2 ..

Botticelli textília

Botticelli textília Összetétel:  60% len 40% pamut  Szélesség: 290 cm    Mintázat ismétlése..

Briscola rigata textília

Briscola rigata textília Összetétel:  60% len 40% pamut  Szélesség: 295 cm    Mintázat ismé..

Burgos textília

Burgos textília Összetétel: 100% pamut Szélesség:  310 cm Mintázat ismétlése: H: 1.1 cm   V..

Burraco textília

Burraco textília Összetétel:  100% len (előmosott) Szélesség:  245 cm Mintázat ismétlése:: ..

Busatti enteriőr parfüm

Busatti enteriőr parfüm Toszkána illatai üvegbe zárva.  Busatti márkánk 6 különleges enteriőr..
22,000 Ft

Canaiola konyharuha, antracit

Canaiola konyharuha, antracit Canaiolo egy széles körben elterjedt szőlőfajta Közép-Olaszországba..
6,500 Ft

Canaiola textília

Canaiola textília Összetétel: 100% pamut Szélesség:  310 cm Elérhető színek: Busatti kataló..
Listázás:
Tételek: 1 - 15 / 93 (7 oldal)
Miért a Toscaneria?
  • Biztonságos oldal, SSL tanúsítvánnyal rendelkezik
  • Szállítás raktárról, GLS futárszolgálattal
  • Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti vásárlás esetén
  • Vásárlás regisztráció nélkül